Today.ua

Нові правила карантину: що змінилося для громадян з 15 червня

Кабінет міністрів з 15 червня ввів нові карантинні правила для пасажирів, які прилітають в Україну. Всі подробиці нововведення розкрив глава МОЗ Максим Степанов.

Україна відновила авіасполучення з країнами світу і розділила їх на "червоні" і "зелені". Для кожної з груп були введені свої правила. У "червону"зону входять ті держави, де захворюваність коронавірусом вище, ніж в Україні, в "зелену" відповідно, де нижче.

"Ми це робимо за показником кількості активних випадків захворювань на 100 тисяч населення. Цей показник ми будемо встановлювати на рівні 40 на 100 тис. населення", - зазначив Степанов.

Обов'язковою вимогою для іноземців для в'їзду в Україну є наявність медичного поліса, який покриває лікування на захворювання COVID-19. Пасажири з "червоної" зони при в'їзді в Україну зобов'язані будуть проходити обсервацію або сидіти на самоізоляції, а людей з "зеленої" зони будуть пропускати без обмежень.

Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив про те, що влада не має наміру посилювати карантин, незважаючи на зростання захворюваності в країні. На сьогоднішній день в Україні зафіксовано 666 нових випадків коронавіруса за останню добу. Лідерами за кількістю заражень залишається Львівська область, Рівненська і Волинська області, а також Київ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ