Today.ua

Нові правила нарахування субсидій: що потрібно знати українцям

Працюючі пенсіонери мають право на субсидію на основі пенсії і заробітної плати. Про це заявили в прес-службі Мінсоцполітики.

"Якщо пенсіонер перестав працювати і вийшов на пенсію, йому потрібно протягом місяця звернутися в управління соцзахисту для перерахунку субсидії з урахуванням тільки одного доходу - пенсії", - уточнили в міністерстві.

За новим порядком отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, громадян, які не проживають за місцем реєстрації, не потрібно виписувати з квартири або будинку.

"Якщо, наприклад, зять, який прописаний у квартирі, вже багато років проживає далеко від тещі, а вона потребує допомоги в оплаті житлово-комунальних послуг, то, безумовно, субсидію їй повинні призначити без урахування доходів зятя", - розповів міністр соціальної політики.

Також у Мінсоцполітики розповіли, чи зберігається право на субсидію у громадян, що перебували за межами України більше 60 днів.

Якщо людина перебувала за кордоном на лікуванні, навчанні, у відрядженні або на заробітках, при цьому декларуючи доходи в Україні і оплачуючи ЄСВ, то відмовити в отриманні субсидії їй не можуть.

Важливою інформацією є те, що громадяни, які отримують доходи від паю, не вважаються безробітними. Для оформлення субсидії їм достатньо задекларувати свій дохід та сплатити єдиний соціальний внесок.

Міністр соцполітики Андрій Рева заявив, що за перше півріччя 2018 року українцям нарахували надлишкових субсидій на суму 5 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що вагомою підставою для непризначення субсидії може стати виграш у лотерею або грошовий переказ, сума якого перевищує п'ятдесят тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ