Салат "Мімоза" знайомий всім нам з дитинства, і деяким він вже дещо набрид. Але ми пропонуємо згадати про цю страву, зробивши її більш пікантною. В цьому нам допоможе нова варіація рецепту салату "Мімоза".
Нотки яблучної кислинки, легка солодкість кукурудзи і солонувата риба - саме це поєднання зробить страву надзвичайно смачною та цікавою.
Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- рибні консерви - 200 г;
- яйця - 4 шт.;
- кукурудза - 100 г;
- яблуко - 1 шт.;
- червона цибулина - 1 шт.;
- морква - 1 шт.;
- майонез - 25 г;
- яблучний оцет - 2 ст. л.
- зелень - за смаком.
Спочатку наріжте дрібним кубиком картоплю і моркву. Змішайте їх в окремій мисці, заливши майонезом і присипавши зеленню. Посоліть суміш за смаком і утрамбуйте на дно.
Злийте рідину з консерви і викладіть рибу шматочками на перший шар, притискаючи виделкою. Зверху змастіть невеликою кількістю майонезу.
На крупній тертці натріть яблуко. Краще брати зелене, з кислинкою. Злийте зайвий сік, перекладіть в окрему ємність, залийте водою з ложкою яблучного оцту та залиште на 10 хвилин.
Потім злийте воду і підсушіть яблука серветками. Те ж саме зробіть із цибулею. Викладіть ці продукти наступним шаром і також змастіть майонезом.
Варений білок подрібніть на крупній тертці. Потім додайте кукурудзу. Змастіть готовий салат жирним шаром майонезу. Терті жовтки знадобляться для прикраси.
Бажано, щоб салат постояв у холодильнику одну ніч. При подачі можна прикрасити рубаною зеленню і кукурудзою.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт овочевого салату з тунцем.