Today.ua

“Нова пошта“ змінила керівництво: що це означає для українців

Українська компанія "Нова пошта" змінила керівництво. Відтепер відомий бізнесмен і "батько українського інтернету" Олександр Ольшанський, який увійшов до складу Наглядової ради "Нової пошти", буде відповідати за розвиток IT і діджитал-напрямків. "Нова пошта" повідомила, що нова посада Олександра Ольшанського - незалежний директор.

За словами одного з найвідоміших інтернет-підприємців в Україні Олександра Ольшанського, його обов'язки - це розвиток IT-продуктів компанії, в тому числі і мобільного застосування. "Нова пошта" буде робити його більш зручним для українців.

- "Нова пошта" для мене - це уособлення української мрії: гігантська компанія, лідер ринку, створена з нуля звичайними підприємцями, без участі держави, без "приватизації", без "пап" і "мам", а тільки за рахунок наполегливої ​​праці і підприємницького таланту, - підкреслив IT-підприємець Олександр Ольшанський (на фото).

Співвласник компанії "Нова пошта" В'ячеслав Климов пояснив кадрові зміни в Наглядовій раді.

- Олександр не просто один з найвідоміших профі в Україні, а й наш однодумець, який посилить Наглядову раду і дозволить нам і далі впроваджувати стандарти корпоративного управління, - говорить В'ячеслав Климов. - Для компанії "Нова пошта" важливо будувати бізнес з використанням кращих світових практик менеджменту.

Для довідки: Олександр Ольшанський стояв біля витоків створення Інтернет Асоціації України та мережі обміну трафіком UA-IX. У 1999-2003 рр. очолював об'єднання найбільших українських інтернет-провайдерів (Digital Generation та IP-Telecom, Relcom) і фактично є одним з батьків-засновників українського інтернету. Сьогодні він обіймає посаду президента Internet Invest Group, куди входять, зокрема, такі найбільші українські інтернет-компанії, як Imena.ua і MiroHost. Також Ольшанський консультує українські стартапи і виступає бізнес-ангелом (інвестором на ранніх стадіях).

Відомо, що компанія "Нова пошта" вже офіційно працевлаштувала 28 тисяч співробітників, платить всі необхідні податки та збори. Тільки за 2018 рік "Нова пошта" заплатила 3,3 млрд. Чому це важливо? Тому що податки - це пенсії, дороги, лікарні та стипендії.

Серед 17 підприємств в категорії "Транспортна галузь" "Нова пошта" зайняла четверту позицію за обсягом виплачених податків після таких держкомпаній, як "Укртрансгаз", "Укрзалізниця" і АМПУ (Адміністрація морських портів України).

Чим більше компанія "Нова пошта" - тим більше коштів вона платить державі і допомагає забезпечити безкоштовну медицину, освіту, ремонт інфраструктури та соціальні виплати.

Нагадаємо, через зростання цін на паливо "Нова пошта" підвищила свої тарифи на 11-25 відсотків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ