Today.ua

Нова глава Міносвіти анонсувала підвищення зарплат вчителям

Міністр освіти і науки Анна Новосад повідомила, що в основні плани міністерства входить підвищення рівня заробітної плати для педагогів з мінімальними доходами, до такої категорії належать молоді викладачі та майстри виробничого навчання. В даний час, за словами Новосад, Міністерство освіти та Міністерство фінансів працюють над методами, як можна змінити систему оплати праці викладачів, що дозволить їм отримувати більшу зарплату.

Вона також зазначила, що є категорія викладачів, які зараз отримують менше всіх. Це стосується в першу чергу вихователів дитячих садків. Тому буде переглядатися тарифна сітка вчителів, яка дозволить зробити "адекватний" оклад заробітної плати.

Нагадаємо, міністр освіти і науки Анна Новосад, яка раніше запропонувала прибрати з підручників інформацію про дружбу з Росією, попередила, що систему державного фінансування ВНЗ в Україні чекають зміни. Необхідність реформування системи вищої освіти в Україні Анна Новосад аргументує тим, що в даний час держава не може планувати, скільки і в яких напрямках знадобиться фахівців через 5-6 років.

Раніше Анна Новосад зявила, що в бюджеті немає 45 мільярдів гривень на підвищення зарплати педагогам. За словами Ганни Новосад, на виконання постанови про підвищення зарплат на 20-70%, яке прийняв Кабмін Порошенко, необхідно додатково 45 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ