Зефір - це один з найкорисніших десертів, який обожнюють і дорослі, і діти. Цей смак знайомий кожному, і останнім часом з'являється все більше різновидів цих ласощів. Смородиновий, полуничний, яблучний, малиновий зефір...Основними інгредієнтами класичного зефіру є яблука, цукор і яєчний білок. Але ви завжди можете замінити яблучне пюре на будь-яке інше, знайшовши свій улюблений смак. Приготувати зефір без проблем можна на власній кухні, не втративши при цьому багато часу.
Рецепт домашнього малинового зефіру
Інгредієнти:
- Свіжа або заморожена малина - 250 г
- Цукор - 380 г
- Вода - 100 г
- Білок - 1 шт.
- Агар-агар - 8 г
- Пектин - 1 чайна ложка (без гірки)
Спосіб приготування:
- Беремо малину, перетираємо через сито і змішуємо зі 100 г цукру. Повинно вийти 150 г ягідного пюре.
- Ставимо пюре на вогонь, доводимо до кипіння.
- В окремому посуді змішуємо 30 г цукру і пектин.
- Коли пюре з цукром почне закипати, потрібно поступово всипати цукор з пектином, при цьому весь час помішуючи. Маса повинна покипіти пару хвилин.
- Охолоджуємо пюре, додаємо один білок і збиваємо на середній швидкості.
- Беремо 250 г цукру, вливаємо в сотейник 100 г води, додаємо 8 грамів агар-агару. Коли сироп закипить, пюре з білком починаємо збивати на максимальній швидкості.
- Варимо сироп 5-7 хвилин, після чого збиваємо пюре з білком в щільну масу, додаючи в кінці сироп. Ще пару хвилин збиваємо.
- Стелимо на деко пергамент, беремо насадку "зірочка" і відсаджуємо зефір на пергамент. Через 12 годин зефір буде готовий при кімнатній температурі.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати торт "Рафаелло" без випічки у себе вдома.