Під час карантину українські господині мають більше часу на приготування смачних страв для своєї родини, але з випічкою все ж багато кому возитись не дуже хочеться, адже це доволі складно та надто довго. До того ж, далеко не всі мають такі кулінарні здібності, щоб приготувати повноцінний торт. Саме тому ми пропонуємо порадувати рідних більш простим десертом - шоколадно-банановим тортом. Готувати його дуже легко, тому з цим впорається навіть новачок на кухні.
Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 100 грамів печива;
- 50 грамів вершкового масла;
- 400 грамів сметани;
- 100 грамів свіжого молока;
- декілька бананів;
- 120 грамів цукру;
- 60 грамів какао (можна замінити 100 грамами темного шоколаду);
- 10 грамів желатину.
Як приготувати шоколадно-банановий торт: покроковий рецепт
Спочатку розчиніть желатин у воді і дайте йому постояти.
Далі подрібніть печиво в блендері та змішайте його з вершковим маслом (заздалегідь дістаньте його з холодильника, щоб воно було м'яким).
Отриману суміш треба помістити в круглу ємність і добре розподілити її по дну і бортах за допомогою ложки. Поставте ємність в холодильник. Печиво має застигнути.
Молоко вилийте в миску, потім додайте туди желатин, цукор і какао. Отриману суміш вилийте в каструльку і поставте її на вогонь. Нагрівайте до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться. При цьому не можна доводити суміш до кипіння.
Зніміть каструлю з вогню і додайте туди сметану.
Банани розріжте на дві половинки і викладіть на основу з масла і печива. Зверху вилийте підігріту молочно-шоколадну суміш. Поставте торт у холодильник на декілька годин, після чого його можна подавати до столу.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт торту без випічки з полуницею та зефіром.