Today.ua

Ніжні заварні млинці на кефірі: простий рецепт смачного сніданку для всієї родини

Заварні млинці виходять ніжними й тануть у роті. Зіпсувати тісто для млинців досить просто, тому важливо дотримуватися пропорцій інгредієнтів і послідовно їх додавти у тісто. У його основі – кефір, не молоко. Як начинку ви можете використовувати все, що завгодно.

Заварні млинці на кефірі

Інгредієнти:

Починаємо готувати тісто для млинців. Візьміть глибоку миску і вбийте туди два яйця. Всипаємо до яєць щіпку солі та чотири столові ложки цукру.

Збиваємо яйця з цукром міксером та додаємо кефір. Знову збиваємо тісто до однорідності. Кефір краще брати не прямо з холодильника, а кімнатної температури.

Просіюємо борошно і додаємо його в тісто.

Потім кип'ятимо воду, розчиняємо в ній соду і добре перемішуємо.

Вливаємо содовий розчин у наше тісто для млинців. Даємо тісту постояти 10 хвилин.

Потім додаємо 4 ст. олії і добре перемішуємо тісто.

Можна приступати до смаження млинців. Змащуємо сковорідку олією, вливаємо  тісто, і підсмажуємо млинець з обох боків до золотистого кольору.

На сніданок такі заварні млинці можна подавати з медом, сметаною, джемом, фруктами чи шоколадом. Можна приготувати і солону начинку з червоної рибки, авокадо та крем-сиру. Головне, що у вас готові смачні тонкі млинці, з якими можна експериментувати далі.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати млинці з м'ясом по-мексиканськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ