Ніжні млинці у сирно-сметанному соусі: рецепт ідеальної начинки з грибів

Автор: Лобанова Єлизавета

Масляний тиждень триває, і якщо ви вже наситилися солодкими млинцями, то пропонуємо на вихідних приготувати млинці із солоною начинкою. Наприклад, ніжні млинці з грибами та горіхами під сирною скоринкою. Звучить апетитно, а смак страви просто приголомшливий.

Ніжні млинці у сирно-сметанному соусі: рецепт ідеальної начинки з грибів - today.ua

Млинці з грибами у сметанно-сирному соусі

Інгредієнти:

  • борошно – 100 г;
  • молоко – 250 мл;
  • яйця – 1 шт.;
  • цукор – 1 ч.л.;
  • соняшникова олія – 1 ст.л.;
  • сіль - щіпка.

Для начинки:

  • гриби – 200 г;
  • волоські горіхи – 100 г;
  • сир – 100 г;
  • сметана – 150 г;
  • борошно – 1 ст.л.;
  • вершкове масло - 50 г;
  • сіль, перець, спеції - за смаком.

Ніжні млинці у сирно-сметанному соусі: рецепт ідеальної начинки з грибів

Популярні зараз

Щоб утримати гривню від обвалу, Нацбанк стрімко розпродує валютний запас

Святослав Вакарчук прокоментував перевірку ТЦК після концерту “Океан Ельзи“ у Києві

Поранених бійців недоліковують у шпиталях і знову відправляють на фронт, - бойовий медик

В Україні продали державне підприємство, що входить до десятки найбільших світових видобувників титанових руд

Готуємо тісто на млинці. Молоко та яйця беремо кімнатної температури, щоб тісто було однорідним. Збиваємо яйця з молоком, сіллю та цукром. Додаємо борошно і вливаємо олію.

Розігріваємо сковороду і трохи змащуємо її олією. Наливаємо половину ополоника тіста і розподіляємо його по всій сковороді. Смажимо млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Готові млинці накриваємо кришкою від сковороди, щоб краї не обвітрілися.

Приступаємо до головної родзинки страви – грибної начинки. Нарізаємо дрібно гриби. Краще брати кілька різних видів, але можна і прості печериці. Обсмажуємо гриби на вершковому маслі до готовності приблизно 10 хвилин. Потім натираємо гриби на великій тертці, змішуємо з горіхами, борошном, половиною сиру та 100 г сметани. Солимо і перчимо за смаком.

Готовою начинкою начиняємо наші млинці. Закручуємо їх у трубочки.

Потім беремо форму для випічки, змащуємо її олією, викладаємо млинці у ряд. Змащуємо їх 50 г сметани і посипаємо другою половиною сиру.

Запікаємо млинці під сирною скоринкою в духовці за 180 градусів 15 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати млинцевий торт із куркою та грибами.