Котлети - це традиційна страва багатьох народів, і всі їх готують якось по-особливому. Шедевром турецької кухні стали соковиті і ніжні котлети "Kadinbudu", які переводяться як "жіноча гомілка". Готуються вони з мішаного фаршу, а за смаком виходять дуже ніжні і апетитні. Спробуйте обов'язково цю страву і ви не пошкодуєте витраченого часу!
Рецепт котлет по турецьки
Інгредієнти:
- Фарш (змішаний) – 300 г
- Відварений рис – 50 г
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Вершкова олія – 20 г
- Рослинна олія – 100 г
- Паніровочна суміш — 20 г
- Сіль, перець, прянощі – за смаком
Беремо готовий змішаний фарш (наприклад, курка з телятиною або яловичиною), охолоджуємо його в прохолодному місці.
Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді. Додаємо до цибулі фарш, раніше відварений рис, 1 яйце, сіль, прянощі і добре перемішуємо.
Для паніровки два яйця збиваємо з сіллю і панірувальною сумішшю.
Ліпимо з фаршу котлетки витягнутої овальної форми, занурюємо їх у яєчно-панірувальну суміш і обсмажуємо на олії з обох сторін.
Подавати котлети можна з будь-яким гарніром на ваш смак (паста, каша, пюре), або як окрему страву.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати дієтичні котлети з курячого філе.