Смак домашніх еклерів з дитинства, які мама пекла на вихідні, багато хто вже забув, бо в магазинах дуже рідко можна зустріти ті самі тістечка, не пересушені і ніжні. Рецепт приготування цього десерту зовсім не складний і впорається з ним будь-яка господиня. Варіантів начинок сучасні кухарі пропонують дуже багато. Класичний заварний крем залишається фаворитом, проте спробуйте взяти для начинки вершковий сир. Цей смак не залишить вас байдужими!
Рецепт домашніх еклерів з вершковим сиром
Інгредієнти:
- Вода - 1 склянка;
- Яйця - 4 штуки;
- Борошно - 1 склянка;
- Вершкове масло - 100 грам.
- Для крему:
- Вершковий сир - 200 г
- Вершки 30% - 200 г
- Цукор за смаком.
Спосіб приготування
- Починаємо готувати заварне тісто для еклерів. Змішуємо молоко, масло, цукор, сіль і доводимо до кипіння у ковші. Додаємо необхідну кількість борошна і заварюємо тісто, постійно помішуючи.
- Деякий час залишаємо тісто на плиті, поки зайва волога не випарується. Після цього додаємо яйця і перемішуємо все міксером. Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану.
- Коли тісто охолоне, наливаємо його в кондитерський мішок і викладаємо смужками на деко. Присипаємо еклери цукровою пудрою і випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180°С. Щоб тістечка не підгоряли, зменшуємо вогонь до 160°С і готуємо ще 20-25 хвилин.
- Поки еклери в духовці, приступаємо до приготування крему. Збиваємо вершки, вершковий сир і цукор. Наливаємо крем у кондитерський мішок і начиняємо їм еклери.
- При бажання готові тістечка можна прикрасити шоколадною глазур'ю з білого або чорного шоколаду, або присипати цукровою пудрою.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ідеальні сирники на сніданок, щоб порадувати своїх близьких.