Today.ua

Ніж у спину Україні: стало відомо, яка країна зрадила Україну в ПАРЄ

Україна отримала підніжку в ПАРЄ від країни, яку сприймали як друга на міжнародній арені. Виявилося, що ножа в спину Україні встромила Польща, підтримавши декларацію, яка дозволила згодом повернути російській делегації права голосу в ПАРЄ.

Проти декларації, яка відкривала шлях до відновлення права голосу росіян, були Україна, Литва та Грузія, а ось польський уряд був "за".

Заяву глав МЗС країн Ради Європи під час засідання у Гельсінкі підтримав голова польської делегації Яцек Чапутович (на фото).

Той факт, що уряд Польщі затвердив текст декларації, офіційно підтверджений Міністерством закордонних справ.

"Це рішення було продиктовано підтримкою підвищення ефективності та значущості Ради Європи, який протягом багатьох місяців відчуває політичні, фінансові та інституційні кризи. Польща підтримала це рішення, зокрема, підтримала організацію системи моніторингу в Раді Європи", - пояснили в МЗС Польщі.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ України наголошують, що Верховна Рада не зобов’язана запрошувати делегацію Парламентської асамблеї ради Європи для спостереження за виборами в Україні. Про це сказала речник МЗС Катерина Зеленко, коментуючи заяву президента ПАРЄ Ліліан Морі-Паск’є про те, що Україна зобов’язана запрошувати спостерігачів Асамблеї для моніторингу виборчих кампаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ