Today.ua

Незаконна агітація: ЦВК оголосила попередження Тищенку

Центральна виборча комісія оголосила попередження кандидату в депутати від партії "Слуга народу" Миколі Тищенку за незаконну виборчу агітацію в приміщенні Святошинської РДА. Про це повідомляє офіційний сайт ЦВК за результатами чергового засідання Комісії.

Так, до ЦВК надійшла відповідна скарга від довіреної особи кандидата в народні депутати України у виборчому окрузі №219 Наталії Якименко.

Розглянувши звернення та додані до нього матеріали, ЦВК задовольнила зазначену скаргу.

"Зазначеного кандидата зобов'язали утриматися від проведення агітаційних заходів в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, державних або комунальних підприємствах, установах, організаціях, а також агітаційних заходів, які супроводжуються погрозами або іншими діями, які перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборців", - йдеться в повідомленні Центрвиборчкому.

Скаргу вирішили направити в Національну поліцію для проведення перевірки викладених у ній обставин та реагування відповідно до законодавства України.

Нагадаємо, після другого туру президентських виборів новообраний глава держави Володимир Зеленський сплатив штраф за незаконну агітацію в день виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ