Today.ua

Невідомий благодійник купив у Бельгії для України 50 танків Leopard

В Бельгії придбали для України 50 танків Leopard 1. Покупець військової техніки захотів залишитись невідомим. Незабаром бойові машини надійдуть в Україну.

Про це стало відомо з інформації, поширеної кількома європейськими ЗМІ.

Як з'ясувалося, партію з 50 танків Leopard 1 було придбано у бельгійської компанії OIP Land Systems. Ці машини – не нові. Кілька років тому вони були виведені з експлуатації і з тих пір осіли на військових складах. Однак у Бельгії обмаль ангарів для техніки. Отже, для бельгійських військових - завелика розкіш тримати в ангарах списані танки.

Отже, бельгійці зголосились продати машини покупцеві не дорого – по 15 тисяч євро за один танк. За повідомленнями, перші бойові машини вже відправились із бельгійського міста Турне, де вони перебували на зберіганні, до Німеччини. Там їх при потребі відремонтують, а також поставлять на них сучасне обладнання.

Танки готуватимуть до передачі українським військовим на німецьких підприємствах Дюссельдорфської групи. Та все ж, як згодом стало відомо, купив ці машини німецький концерн Rheinmetall, який не хотів афішувати свою участь у цій покупці. Отже, як тільки машини відремонтують, їх відразу відправлять в Україну для виконання бойових завдань.

Нагадаємо, у вересні Сполучені Штати нарешті обіцяють передати Україні танки Abrams. Першим траншем з-за океану прибудуть 8 американських бойових машин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ