Ольга Сумська поділилася фірмовим рецептом пирога зі сливами. Народна артистка України закликала шанувальників побалувати себе смачним осіннім десертом.
Зірка серіалу "Кріпосна" багато працює, але у вільні моменти любить радувати рідних випічкою власного приготування. 57-річна Ольга Сумська у вихідний приготувала сливовий пиріг. Сезон цих фруктів якраз у розпалі.
"Маю трохи часу та натхнення… Сьогодні спекла для сім'ї фірмовий пісочний пиріг зі сливами! Нереальна смакота!" – зазначила теледіва.
Інгредієнти:
- 700 г слив, які мають покрити тісто;
- 4 склянки просіяного пшеничного борошна;
- 4 яйця;
- 200 г вершкового масла;
- 1,5 склянки цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- 1,5 ч. л. розпушувача чи соди;
- 1 ст. л. лимонного соку.
Приготування
Відокремте жовтки від білків і поставте білки у холодильник. Збийте жовтки з 0,75 склянки цукру. Натріть на тертці охолоджене вершкове масло, додайте розпушувач (або соду), погашений чайною ложкою лимонного соку, і борошно. Замісіть тісто, воно не повинно липнути до рук.
Сформуйте кульку тесту та поставте в холодильник на 10-15 хвилин. Окремо збийте білки до піків, поступово вводячи цукор, який злишився, і чайну ложку соку. Повинна вийти стійка густа маса. Покладіть яєчну суміш у холодильник.
Промийте сливи і протріть рушником. Їх потрібно почистити від кісточок на розрізати навпіл. Розкачайте тісто на пергаменті, викладіть на нього шматочки слив та поставте у духовку на 20-30 хвилин. Випікайте за температури 160 градусів.
Потім пиріг потрібно дістати, покрити збитими білками та повернути в духовку ще на 5-7 хвилин. Готовий сливовий пиріг слід нарізати, поки він теплий.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Ольга Сумська показала кумедні фото, на яких вона разом із чоловіком Віталієм Борисюком ласувала пирогом.
"Що вам сказати... Це суперсмак. Можна ковтнути язика. До речі, цей пиріг можна готувати з вишнями, з яблуками, абрикосами. Було б бажання!" - зазначила актриса.
Раніше Ольга Сумська поділилася рецептом соковитого пирога з персиками та яблуками.