Today.ua

Неприємна новина для пенсіонерів: хто може залишитись без виплат і що робити

Громадян України, які не накопичили встановлений стаж, очікує неприємна новина від влади. Деяким працівникам буде досить проблематично домогтися виплат пенсії.

Так, за словами начальниці з обслуговування громадян в Мелітополі, Світлани Христової, це стосується тих громадян, які не встигли набрати покладений стаж роботи.

Представниця ПФУ порадила працівникам дізнатися необхідну кількість років для стажу в обов'язковому порядку, щоб почати його доопрацьовувати. Сьогодні влада серйозно взялася за справу щодо врегулювання прав на отримання пенсії. Наприклад, вісім років тому можна було почати отримувати пенсію при всього лише п'ятирічному стажі роботи. Зараз цей термін збільшили аж до 26 років.

Головна неприємність полягає в тому, що вимоги стосовно мінімального стажу невпинно змінюються. Змінюються і вимоги, прийняті щодо виплат для Пенсійного фонду і фіксальних органів, причому, не у вигідний для працівників бік.

Також варто зазначити, що умови для всіх підприємців є абсолютно різними. Припустимо, тим, які зареєструвалися починаючи від 1998 року, стаж вираховується від моменту реєстрації. Але для зареєстрованих починаючи з 1998 до 2017 років стаж рахується від того часу, коли відбулась перша сплата в ПФУ, навіть якщо це була одна гривня за цілий місяць.

Щоб контролювати свій стаж, українцям радять пройти реєстрацію на офіційному сайті ПФУ, або скористатися послугами територіальних органів. Документи, необхідні для цього - паспорт і код ідентифікації.

Раніше повідомлялось, хто з українців має право на дострокові пенсії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ