Today.ua

“Нема чого святкувати“: Кравчук підтримав Зеленського

Перший президент України Леонід Кравчук підтримав рішення Володимира Зеленського не проводити 24 серпня в День незалежності військовий парад. Кравчук вважає, що скасування параду - це виправдана міра в умовах триваючої війни на Донбасі.

"Я вважаю, що це правильно... Якщо б у нас, скажімо, завершили війну, встановили на Донбасі мир, тоді ми святкуємо, що наше військо, наші люди домоглися, – пояснює свою позицію Леонід Кравчук. - Я перебирав у пам'яті, що ми можемо святкувати. Ми ж не можемо святкувати незалежність 1991 року. Сьогодні у нас 2019 рік. Значить, треба назвати ті успіхи, які у нас є. Можна говорити, як Петро Порошенко, – ми створили армію, армія прийшла на парад. Але був такий випадок у нас, коли тут святкували, а там вбивали".

На запитання, чи потрібно Україні відмовитися від військових парадів, поки вона не поверне Донбас і Крим, Леонід Кравчук відповів:

"Треба продумати, як відзначається День незалежності в таких умовах, які є сьогодні, завтра, післязавтра. А не просто заявити, що, поки ми не вийдемо на якусь вершину, ми відзначати не будемо. Це неправильно".

Лідер партії «Сила і Честь» Ігор Смешко також вважає, що парад – дуже витратна частина бюджету, і ці кошти потрібно спрямувати на діючу армію, яка воює з ворогом. Політик вважає, що військову техніку треба не демонструвати, а відправляти на фронт.

Як повідомляв раніше Today.ua:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ