Today.ua

“Недоторканність українського парламенту роз’їдає його зсередини“, - Гройсман

Після того, як фракція політичної партії "Народний фронт" вийшла з парламентської коаліції, прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував народним обранцям зняти депутатську недоторканність.

Під час виступу у Верховній Раді Гройсман запропонував нардепам сформувати об'єднавчий загальний порядок денний та прийняти рішення про зміну системи виборів.

"Настав час дати можливість конкуренції на політичній арені, не консервувати систему", - наголосив прем’єр.

Окрім того, прем'єр, який раніше 1,5 роки мав "імунітет" як спікер парламенту, закликав зняти депутатську недоторканність.

За його словами, він 3 роки, працюючи на посаді прем'єр-міністра, живе без недоторканності, й нинішнє життя від "попереднього" ніяк не відрізняється.

"Більше того, я став більше думати, як не порушити закон", - зазначив прем’єр.

Гройсман вважає, що недоторканність українського парламенту, а також рішеннь, які приймають представники влади, роз’їдає його зсередини.

Він наголосив, що наразі недоторканність дозволяє "розширювати рамки" й приймати рішення, за які все одно доведеться відповідати.

Зазначимо, наразі щоб конкретний обранець позбувся депутатської недоторканності, потрібне спеціальне рішення ВР. Іноді для цієї процедури не вистачає голосів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ