Today.ua

“Недільний“ яблучний пиріг, що не потребує замішування тіста

Яблучний пиріг – десерт, що не залишить байдужим нікого. А рецептів яблучних пирогів – майже стільки, скільки й господинь. І єдине, що багатьох стримує від щоденного приготування такого пирога – це потреба місити тісто. Багатьом така процедура видається марудною і трудомісткою. Проте, щоби приготувати смачний яблучний пиріг, зовсім не обов'язково замішувати тісто.

Рецептом насипного яблучного пирога, який дуже популярний в Болгарії, поділилась відома кулінарка Лілія Цвіт. А ми собі дозволили назвати цей пиріг "Недільним", адже сьогодні неділя, і саме час побалувати своїх домочадців такою смакотою. Тим більше, що зараз якраз яблучний сезон, і яблук цьогоріч, попри війну, в Україні вродило дуже рясно.

Інгредієнти на форму 18х18 см:

Рецепт приготування

Але є одна особливість! Цей пиріг треба ставити в холодну духовку. По мірі прогрівання духовки суха суміш просякне яблучним соком і маслом. Це зробить її м'якою і пухкою. А сам пиріг добре пропечеться. Час випікання – одна година.

Здається, від запаморочливого запаху яблук і кориці почали прокидатись навіть завзяті сплюхи, а отже, недільний ранок із таким пирогом неодмінно буде вдалим.

Нагадаємо, можна також спробувати приготувати шарлотку без цукру на листковому тісті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ