Today.ua

“Не пускатимуть до школи“: дітей без щеплень відсторонять від навчання

Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич під час спільного брифінгу з в.о. очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляною Супрун пояснила, що з наступного навчального року невакциновані діти не зможуть відвідувати школи та дитячі садочки. Проте вони мають право здобувати освіту альтернативними способами.

"Ви робите вибір щодо своєї дитини, але ви при цьому створюєте загрозу щодо інших дітей у колективі. Коли ми забезпечуємо навчально-виховний процес, ми повинні дбати про усіх дітей", - зауважила глава МОН.

За словами Гриневич, якщо дитині на якийсь період часу щеплення протипоказане у зв’язку з якимось захворюванням, тоді має бути чітко зрозуміло, коли вона це щеплення отримає. Якщо це якась світоглядна позиція батьків, то вони мають право обрати інший альтернативний спосіб здобуття освіти - дистанційна або індивідуальна.

Питання щодо допуску до навчання конкретного учня вирішуватиме керівництво навчального закладу. Якщо батьки категорично відмовляються від щеплень своїй дитині, то в цьому випадку вони можуть написати заяву на індивідуальну чи дистанційну форму навчання до керівника навчального закладу. Керівник навчального закладу може забезпечити таку форму навчання.

Раніше повідомлялося, що з 1 вересня в українських школах скасують форму, введуть шведський стіл у їдальнях (поки це нововведення торкнеться київських шкіл), а також електронний учнівський квиток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ