Today.ua

Названо три головні помилки при пранні рушників у машинці: господиням на замітку

Рушники після прання часто стають жорсткими та непридатними для користування. Багато залежить від того, які режими машинного прання ви використовуєте, і з якими речами перете рушники. Наприклад, мало хто знає, що навіть нижню білизну та рушники потрібно прати окремо.

Найчастіше ми допускаємо три головні помилки при пранні рушників. На перший погляд усе банально.

Прання рушників з іншим одягом

Перучи рушники разом з нижньою білизною та іншим одягом, у тому числі занадто забрудненим, чистішими рушники вони не стануть. Таке сусідство, навпаки, може зашкодити. У тісному барабані машини бактерії легко переходять на рушники, якими ви потім витираєте інтимні ділянки тіла. Тому рушники бажано прати окремо максимум з постільною білизною, без решти речей.

Додавання оцту

В інтернеті можна зустріти пораду щодо додавання оцту до пральної машинки. Це нібито пом'якшує речі. Але все якраз навпаки. Оцет зробить ваші рушники не м'якшими за наждачний папір, а наша мета, навпаки, зберегти їх м'якість. Тому жодного оцту.

Неправильна сушка

Відразу після прання господині поспішають повісити рушник на гачок у ванній, але краще дочекатися, поки рушник висохне на сушці у розгорнутому вигляді. Залишати у вологих та темних місцях рушники після прання в жодному разі не можна – їх покриє пліснява. Якщо одразу вішати рушники на нерівні поверхні, то висихаючи, вони деформуються і будуть м'ятими.

Раніше повідомлялося, навіщо потрібно класти чорний перець у пральну машинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ