Гіпертонія - досить поширене захворювання не тільки серед літніх, а й серед молодих людей. При підвищеному тиску медики рекомендують дотримуватися дієти з низьким вмістом жиру і холестерину. Раціон повинен бути багатим злаками, фруктами і овочами.
Фахівці з'ясували, що вживання одного продукту рекордно знижує ризик розвитку гіпертонії та інших серцево-судинних захворювань. Йдеться про гарбузову олію.
Не всі знають, що саме в насінні гарбуза міститься велика кількість калію і магнію, здатних контролювати кров'яний тиск. Досить вживати пару ложок гарбузової олії на день, і ви відчуєте позитивну динаміку в своєму самопочутті. Гарбузова олія не тільки допомагає нормалізувати тиск, але і зміцнює імунну систему. У сезон вірусних захворювань, в тому числі в розпал коронавіруса, цей продукт потрібно вживати і дорослим, і дітям.
При запальних процесах потрібно випивати по 10 крапель олії 3 рази на день до їжі протягом 1 місяця. Масло з насіння гарбуза допомагає при печії, проблемах шлунково-кишкового тракту, атеросклерозі, циститах та ерозіях. При похмільному синдромі досить випити 30 мл гарбузової олії і ваш стан помітно покращиться. Протипоказано вживати гарбузову олію при запаленні жовчного міхура, цукровому діабеті, метеоризмі і розладах шлунку.
Популярні зараз
Названо тариф на електроенергію з 1 травня
Мінімальну зарплату українським суддям з ВРП підвищили до 236 тысяч гривен
ГУР атакувало завод з виробництва стратегічних бомбардувальників Ту-22М у Казані
У квітні не всім літнім українцям, що працюють, буде перерахунок пенсії: інформація від ПФУ
Раніше повідомлялося, що щоденне вживання оливкової олії першого віджиму також знижує кров'яний тиск.