В Україні яйця прийнято зберігати у холодильнику. На дверцятах навіть зазвичай можна побачити спеціальні контейнери. Але в багатьох країнах яйця зберігають при кімнатній температурі, і на те є дві вагомі причини.
Зберігати яйця в холодильнику потрібно, якщо ви їх їсте не часто і потрібно продовжити термін придатності. Також небажано залишати цей продукт, якщо в домі температура повітря перевищує 25 градусів.
Згідно з ГОСТами, яйця зберігаються при температурі від 0 до 25 градусів 25 днів, а від -2 до 0 градусів - 90. Так що сміливо можна майже цілий рік тримати яйця на столі на кухні.
Наприклад, це спростить процес приготування. Справа в тому, що якщо покласти холодні яйця з холодильника у воду кімнатної температури для варіння, збільшується шанс, що вони тріснуть.
У багатьох рецептах яйця потрібно використовувати кімнатної температури, тому ми дістаємо продукт з холодильника заздалегідь. На поверхні з'являється конденсат від нагрівання, а у такому середовищі підвищується ризик зростання бактерій.
Нагадаємо, фахівці розповіли про різницю між коричневими та білими яйцями.