Today.ua

Названі імена: хто займе крісла спікера і віце-спікера в новій Раді

Новим спікером Верховної Ради було остаточно вирішено обрати лідера партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова. Віце-спікером планують призначити представника президента в парламенті Руслана Стефанчука. Про це заявив майбутній народний депутат від "Слуги народу" Давид Арахамія.

"Я думаю, що спікером точно буде Дмитро Разумков. Він найдостойніший кандидат. Правда, зараз він боїться наврочити, але в залі за нього буде мінімум 250 рук "за", – заявив Арахамія.

При цьому, за його словами, Руслан Стефанчук займе місце віце-спікера парламенту, а не голови фракції, про що раніше писали ЗМІ.

"Швидше за все, він буде на посаді віце-спікера, він близький до законодавчої роботи, а тут потрібна координаційна робота", – упевнений Арахамія.

Також політик підтвердив, що зараз на посаду голови фракції "Слуга народу" в парламенті є дві кандидатури: він і глава передвиборного штабу партії Олександр Корнієнко.

Нагадуємо, у партії "Слуга народу" назвали головних кандидатів на посади голів МОЗ і МОН. Відомо, що глава МОН Лілія Гриневич та в. о. голови МОЗ Уляна Супрун навряд чи продовжать роботу у новому уряді.

Раніше Дмитро Разумков розповів, що потенційним главою нового Кабміну може стати нинішній заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ