Today.ua

Названа можлива дата інавгурації Зеленського

Інавгурація нового президента України має відбутися протягом 30 днів з моменту оприлюднення офіційних результатів виборів.

На думку юристів, виходячи з чинного законодавства, інавгурація може відбутися до 3 червня 2019 року.

Юристи також зазначили, що підсумки виборів президента України повинні бути підведені Центрвиборчкомом не пізніше як через 10 днів після дня голосування. При цьому є надія, що це відбудеться «значно швидше». Інавгурація ж нового президента буде проведена протягом 5 днів після дня затвердження результатів виборів.

Згідно з результатами екзит-полу, лідирує Володимир Зеленський. У нього 73,20% голосів виборців. У чинного президента Петра Порошенка — 25,30%.

Володимир Зеленський розповів про свої перші кроки на посаді президента України.

«Ми збираємо велику команду... Ми будемо робити все, щоб припинити вогонь на Донбасі. Будемо готувати законопроекти, боротися з корупцією», — заявив Зеленський.

Також Володимир Зеленський дав зрозуміти, що у нього ще немає чіткого плану дій — цю програму тільки планується підготувати.

«Я хочу побачити кожне місто, кожну область України. Я хочу поїхати туди. Я хочу поговорити з людьми про їхні проблеми. З моєї чесною демократичною молодою командою», — заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ