Today.ua

Назло Зеленському: політолог розповів, чому Кличка поки що не зможуть звільнити

Президент України Володимир Зеленський не зможе звільнити Віталія Кличка з посади мера Києва до тих пір, поки не буде сформовано новий уряд, що відбудеться не раніше кінця вересня. Про це заявив політолог Михайло Погребинський.

Він заявив, що уряд під керівництвом Володимира Гройсмана активно чинить опір ініціативі глави держави щодо звільнення Кличка, оскільки у прем'єр-міністра є корупційні зв'язки з КМДА.

"Втрачати це навіть на короткий час вони не хочуть. Підхід "будемо все робити назло чинному президенту, оскільки зрозуміло, що ми тут останні дні, ми показуємо, що він в будинку не господар", - зазначив Погребинський.

На думку політолога, в Києві це тільки глава міськадміністрації і мер міста. Главу адміністрації вибирає президент, але тільки з подачі українського уряду.

"Тобто в нормальних відносинах між президентом і урядом не може такого бути, щоб уряд відмовив президенту в подачі, оскільки це його право. Але так влаштована система, що це право реалізується через таку процедуру подачі", - додав політичний експерт.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що вважає своє звільнення з посади глави Київської міської державної адміністрації є неконституційним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ