Today.ua

Називати дітей екзотичними іменами можуть заборонити в Україні

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який регулює права батьків на обрання імені для своєї новонародженої дитини. Відтепер, згідно з новим документом, заборонено називати дітей «екзотичними» іменами. Про це повідомляє Сегодня.

«Дитині не можна буде давати ім'я, що складається з назв неживих предметів, титулів, хвороб, вигаданих персонажів, географічних назв, абревіатур; ім'я, що містить одночасно літери, символи та (або) цифри; ім'я, яке містить нецензурну лексику або ображає суспільну мораль», - роз'яснив автор законопроекту, депутат партії " Відродження" Володимир Мисик.

Він також додав, що бажання батьків присвоїти новонародженому якесь «незвичайне» ім'я не повинно порушувати законні права дитини. Потрібно думати про те, щоб ім'я не стало приводом для знущань над їх малюком. Не секрет, що сучасні діти досить жорстокі по відношенню до однолітків. Не потрібно провокувати їх на "особливе" ставлення до вашої дитини.

У багатьох європейських країнах заборона на певні імена існує вже давно. Наприклад, у Новій Зеландії існує список з 71 імені, якими заборонено називати дітей. Серед них - Месія, Люцифер, Адольф Гітлер, Містер, Суддя, Справедливість, Барон, Король. Але, незважаючи на це, кожні два роки в країні знаходиться пара, яка називає свою дитину Люцифером. У Мексиці новонароджений не може бути названий Принцом, Фейсбуком, Твіттером, Бетменом, Джокером, Робокопом, Термінатором, Русалочкою або Бондом. А от логіка португальців зрозуміла не всім. Ім'я Том у країні заборонено, а ім'я Томас - дозволено. Також у Потругалії не можна називати дітей іменами Семмі, Ром і Мона Ліза.

За даними Міністерства юстиції, українці все частіше називають дітей «дивними» іменами. За попередні роки в країні було зареєстровано такі імена як Черешня, Золушка, Атлантида, Таймер, Сервер і Космос, Алейна, Кнігіня, Ізраїль, Лялька, Мерседес, Мілорд, Сероп, Кітті і Султан. При цьому найпопулярнішими іменами залишаються Анастасія, Софія, Анна, Артем, Максим і Олександр.

Раніше повідомлялося, що в Україні ввели в обіг нові 20 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ