Today.ua

“Наживався на дітях“: нардеп від БПП вкрав 24 мільйони на ремонтах садків та шкіл

Депутат Верховної Ради України від фракції "Блок Петра Порошенко" Костянтин Усов став фігурантом гучного корупційного скандалу на своєму виборчому окрузі в Кривому Розі. Про це пише Олена Березенко на сайті from-ua.com.

Ставши ініціатором ремонту дитячих садків і шкіл у трьох районах Кривого Рогу, капітального ремонту Палацу культури "Карачуни" і реконструкції Гданцівського парку, через ТОВ "Андарія ДГ" та фіктивні фірми нардеп вивів з державного бюджету 24 млн 179 тис. гривень в період з серпня 2017 по травень 2018 року.

За даними ЗМІ, директором фірми-підрядника, яку курував Костянтин Усов, є Олег Цуркан. За даними журналістів, він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності відразу за трьома статтями: шахрайство, вимагання і заподіяння тілесних ушкоджень.

За схожою схемою виконувалися ремонт та реконструкція шкіл і дитячих садків Центрально-Міського, Металургійного та Інгулецького районів Кривого Роду, але тільки тоді замовниками робіт виступали відділи освіти цих районів. Спільна риса, яка об'єднує всі ці будівельні об'єкти – розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах з подальшим переведенням у готівку коштів через рахунки фіктивних підприємств або виплату невиправдано великих зарплат підставним особам.

По трьом підприємствам, на рахунку яких перераховувала гроші ТОВ «Андарія ДГ», вже є записи про кримінальне правопорушення у Єдиному реєстрі досудових розслідуванні.

Ряд громадських організацій Кривого Рогу вже звернулися в правоохоронні органи з вимогою розслідувати розкрадання коштів під патронатом народного депутата від партії Порошенко.

Раніше Today.ua повідомляв про корупційні схеми, які запрацювали в Україні у часи президентства Петра Порошенка, зокрема, в прокуратурі і силових структурах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ