Today.ua

“Навчіться манерам та пристойно одягніться“: за що Євросоюз присоромив Порошенка

Екс-президент України Петро Порошенко і його команда займалися зовсім не тим, що потрібно для вступу в Євросоюз, куди вони так прагнули. Таку думку висловив економіст Олександр Гончаров на своїй сторінці у Facebook, розповівши про те, які вимоги до команди Петра Порошенка насправді виставляли західні лідери.

За його словами, лідери Євросоюзу не раз натякали на те, що будуть раді бачити українських політиків в тому випадку, якщо вони "пристойно одягнуться і навчаться нарешті хорошим манерам".

Економіст говорить про те, що Україні потрібно було виривати першість у міжнародних рейтингах (таких як Transparency International, Forbes, Doing business), проте за цим ніхто не гнався.

Олександр Гончаров вважає, що якби люди Порошенка дійсно хотіли в Євросоюз, то вони б не тільки одягалися і вчилися манерам, але й удосконалювали інститути в Україні і створювати цивілізовані правила гри.

Нагадаємо, відповідно до українського законодавства, п’ятий президент України Петро Порошенко та його дружина до кінця життя отримуватимуть соціальний пакет від держави. Зокрема, передбачається посадовий оклад, користування державною дачею з охороною, медичне та санаторно-курортне обслуговування колишнього президента і його дружини.

Раніше повідомлялося, що Петро Порошенко зазначив у своїй оновленій електронній декларації, що він досі займає посаду президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ