Today.ua

Націоналізація ПриватБанку: У Зеленського несподівано озвучили свою позицію

У команді Зеленського озвучили свою позицію щодо націоналізації ПриватБанку. Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Данилюк заявив, що рішення про націоналізацію ПриватБанку було правильним.

"Ми подивилися на банк, у якому 22 млн клієнтів, в якому працює майже весь малий та середній бізнес. Тоді прийняли рішення націоналізувати його (ПриватБанк. - Авт.)", – заявив Данилюк.

"Я зазначав, що націоналізація – це також певні ризики на майбутнє. Але через системність і боязнь ризиків, було прийнято рішення його націоналізувати", – зізналися у Зеленського.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва, задовольнивши позов Ігоря Коломойського до Нацбанку та Кабміну, визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною. У Національному банку України (НБУ) і Міністерстві фінансів вже заявили, що готують апеляцію на рішення суду.

Також повідомлялося, що підтверджений аудитом борг пов’язаних з колишнім власником ПриватБанку Ігорем Коломойським осіб і компаній перед банком становить 212 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ