Today.ua

НАТО готується реагувати на агресію РФ в Україні

Країни НАТО зміцнюють колективну безпеку у відповідь на агресивні дії Росії проти України в Криму та на Донбасі. Про це заявив генсек НАТО Йенс Столтенберг.

"Через агресивні дії Росії проти України, незаконну анексію Криму, дестабілізацію на сході України НАТО провело найбільше посилення нашої колективної оборони з часів холодної війни зі створенням сил швидкого реагування, мультинаціональних батальйонів на східних кордонах. Тож союзники НАТО зміцнюють колективну безпеку в якості прямої відповіді на те, що Росія зробила проти України", - сказав Столтенберг.

За словами генсека НАТО, нова ракетна система Росії ставить під загрозу Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, що також викликає стурбованість. За його словами, вкрай важливо, щоб Росія забезпечила дотримання договору у прозорий спосіб.

Нагадаємо, після того, як Президент України Петро Порошенко закликав НАТО долучитися до деескалації ситуації в Азовському морі, РФ пригрозила, що не допустить до Керченської протоки кораблі Північноатлантичного альянсу.

Раніше повідомлялося, що у НАТО виступили з заявою про незаперечну підтримку України на тлі загострення ситуації в акваторії Азовського моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ