Today.ua

Наступного тижня Рада може легалізувати маріхуану

Законопроект про легалізацію медичного канабісу (№10313) може бути проголосований Верховною Радою наступного тижня. Таке припущення зробив один з його авторів - депутат Олександр Опанасенко.

"Законопроект зареєстрували тільки 20 травня, він повинен був бути проголосований 28 травня, він був на порядку денному, але його не встигли проголосувати. Сподіваюся, що 6 червня він буде стояти першим в порядку денному і буде кворум, щоб голосування було результативним і законопроект був проголосований", - сказав він в кулуарах другої Міжнародної медичної канабіс-конференції IMCC-2019 в Києві.

Опанасенко нагадав, що законопроект підготовлений на основі відповідної петиції, яка набрала необхідну кількість голосів, і є пріоритетним для розгляду Верховною Радою.

"Цей нормативний акт автоматично потрапляє до порядку денного і має бути розглянутий на першому пленарному засіданні", - сказав він.

На думку нардепа, законопроект може бути прийнятий поточним складом Верховної Ради і в другому читанні.

Також він зазначив, що необхідні для реалізації цього закону нормативні акти можуть бути розроблені і прийняті протягом шести місяців.

"Частину питань розроблятиме МОЗ, частину - МВС, я думаю, що частину питань буде покладено і на Міністерство науки і освіти, тому що цілий блок питань в законопроекті пов'язаний з науковими дослідженнями", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розповіла, чому канабіс дієвий у лікуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ