Today.ua

“Народний фронт“ подав позов до суду про незаконність розпуску парламенту

Фракція "Народний фронт" подала позов до Конституційного суду з вимогою визнати незаконним розпуск Верховної Ради восьмого скликання новообраним президентом України Володимиром Зеленським. Про це журналістам заявив народний депутат від фракції Андрій Тетерук.

"Група народних депутатів у числі 62 осіб звернулася з відповідним поданням до Конституційного суду з оскарженням неконституційного указу президента про розпуск Верховної Ради. Ми стверджуємо, що коаліція "Європейська Україна" відповідала чинному законодавству і припинила свою діяльність після заяви "Народного фронту" 17 травня 2019 року", — сказав він.

Тетерук також зазначив, що про припинення діяльності коаліції Верховної Ради у цей же день оголосив і спікер Ради Андрій Парубій, а тому депутати вбачають у діях Володимира Зеленського пряме порушення законів України і Конституції, коли він однією з причин розпуску назвав відсутність коаліції з 2016 року.

Нагадаємо, 20 травня, під час інавгурації, Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду восьмого скликання. Перед цим Зеленський закликав нардепів прийняти закони про незаконне збагачення, скасування депутатської недоторканості, а також звільнити главу СБУ, генпрокурора та міністра оборони. На це Зеленський дав нардепам два місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ