Today.ua

Народні депутати у деклараціях “набрехали“ на 8,5 млрд гривень

Національне агентство запобігання корупції завершило перевірку 110 декларацій, поданих 72-ма народними депутатами за 2017 – 2019 роки, й встановлено, що парламентарі зазначили недостовірні відомості на загальну суму 8,5 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Національне агентство склало та направило до Національного антикорупційного бюро для здійснення досудового розслідування 23 висновки про декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (стаття 366-1 ККУ) та незаконного збагачення (до визнання неконституційною статті 368-2 ККУ).

За наявною інформацією, 10 висновків НАЗК щодо виявлених ознак кримінальних правопорушень у діях народних депутатів Сергія Дунаєва, Дениса Дзензерського, Вадима Рабіновича, Дмитра Святаша, Вадима Новинського та Сергія Мельничука НАБУ долучило до матеріалів кримінальних проваджень.

[gallery size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="64488,64489,64491,64492"]

Окрім того, матеріали Національного агентства щодо недостовірних відомостей у декларації Людмили Денісової стали підставою для Національного антикорупційного бюро розпочати досудове розслідування.

Також на підставі обґрунтованих висновків НАЗК щодо недостовірних відомостей у деклараціях Дениса Омельяновича НАБУ розпочало інформаційно-аналітичну роботу.

Крім того, за фактами декларування народними депутатами недостовірної інформації складено та направлено до суду 4 протоколи про адміністративні правопорушення за частиною четвертою статті 172-6 КУпАП.

Ще у 49 деклараціях народних депутатів встановлено недостовірні відомості на суму, яка не перевищує 100 прожиткових мінімумів, що не тягне за собою адміністративну чи кримінальну відповідальність, йдеться у повідомлені НАЗК.

Як раніше повідомляв Today.ua, у Солом’янському районному суді м. Києва пройшло судове засідання у справі про обвинувачення міністра інфраструктури України Володимира Омеляна за ст. 366-1 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ