Today.ua

“Народ України був проти“: Жириновський бурхливо відреагував на скасування Зеленським депутатської недоторканності

Скандальний російський політик, депутат Держдуми РФ Володимир Жириновський бурхливо відреагував на успішне голосування за скасування недоторканності депутатів Верховної Ради України, що відбулося напередодні. У своїй промові він "подякував" українському президенту Володимиру Зеленському за розвал країни і зазначив, що недоторканність зняли, щоб "заткнути пельку депутатам". З такою заявою він виступив в ефірі пропагандистського ток-шоу "60 хвилин" на телеканалі "Росія 1".

"Президент не розуміє, про що він говорить. Якщо знімати недоторканність, то депутати замовкнуть і будуть голосувати за всі закони, в тому числі за продаж землі. Коли це питання піднімалося, народ України був проти. Завжди був проти. Продасте всю землю, а потім за голову схопитеся, вона ж не ваша!", — емоційно висловився Жириновський.

Російський політик висловив упевненість, що зняття недоторканності з українських депутатів — лише початок "більш жахливого руйнування держави".

«Ви пропонуєте заткнути парламент. Він замовкне, впаде Україна. Я це вітаю, ви все зробили правильно», — заявив одіозний політик.

Нагадаємо, 3 вересня, Верховна рада дев'ятого скликання у другому читанні проголосувала за внесення змін до Конституції України щодо зняття депутатської недоторканності. Рішення підтримали 373 народних обранця.

Раніше Володимир Жириновський на фоні проблем з водопостачанням в анексованому Росією Криму заявив, що Росія перекриє Дніпро, щоб "висушити всю Україну".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ