Today.ua

Нардепи від “Слуги народу“ отримали “прочуханку“ за провалене голосування

Народним депутатам від "Слуги народу" влаштували "прочуханку" за провалене вчора, 19 вересня, голосування за законопроєкт про прослушку та обшуки народних обранців. Про це розповів один з нардепів від партії "Слуга народу" в коментарі українським журналістам.

За його словами, "слуг народу" вичитали на засіданні фракції.

"Було засідання фракції. Нічого особливого, крім "прочуханки" за провалений учора №1009 (проєкт закону про зміни до Кримінально-процесуального кодексу, – ред.)", – сказав депутат.

Слід зазначити, що голосування за цей законопроєкт провалили 44 нардепи від "Слуги народу" та усі члени фракцій "Європейської солідарності", "Батьківщини" та "Опозиційної платформи – За життя".

Крім того, за словами нардепа, сьогодні, 20 вересня, народні депутати планують призначити голову апарату Верховної Ради. Ним найімовірніше стане В'ячеслав Штучний – заступник Управління державної охорони.

Також відомо, що на сьогоднішньому засіданні парламентарі не планують розглядати призначення нового складу ЦВК.

Раніше повідомлялось, що “слуг народу” викрили в хитрості з недоторканністю. Так, за словами голови правління “Центру протидії корупції” Віталія Шабуніна, незважаючи на те, що нардепи виключили з Конституції норму про імунітет народних обранців, в КПК і законі про статус народного депутата залишаються норми, що вимагають дозволу парламенту для прослуховування чи обшуку депутата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ