Today.ua

Найсильніші магнітні бурі в червні: коли і як варто поберегтися

Магнітні бурі у червні припадають на найближчі вихідні, якраз після Трійці. Очікується, що 8 червня буде буря середньої інтенсивності, а 9 числа очікується більш серйозний магнітний сплеск, який неодмінно позначиться на самопочутті людей.

Літо завжди асоціюється з активізацією сонця у всіх його проявах – і по температурі, і з геомагнітним сплесків. У червні на українців чекає дві магнітні бурі, причому не найсильніші. Однак, у ці дні варто убезпечити себе від негативного впливу сонця та знати, як допомогти собі.

Дуже важливо в такі небезпечні дні добре висипатися, відмовитися від шкідливих напоїв і їжі, не перевтомлюватися і запастися потрібними препаратами на випадок необхідності.

Наслідки магнітного урагану стануть особливо відчутними для людей з хронічними захворюваннями. Вони можуть відчувати сильний головний біль, занепад сил,зміну настрою. У когось можуть виникнути проблеми зі сном, млявість і апатія.

У метеозалежних людей 8 і 9 червня можуть спостерігатися підвищення артеріального тиску і рівня адреналіну в крові. Намагайтеся обмежувати себе від тривалого перебування на сонці у ці дні, уникайте тривалих поїздок і відмовтеся від кави і алкоголю, щоб зайвий раз не перезбуджувати організм.

Такі магнітні коливання будуть спостерігатися 1, 3, 30 і 31 липня. Ці магнітні бурі середньої інтенсивності і не принесуть особливої шкоди вашому здоров'ю.

Раніше синоптики назвали ряд областей, яким пощастить з погодою на перший тиждень літа. У всіх інших регіонах очікуються сильні дощі та похолодання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ