Today.ua

Найефективніше і найпростіше підживлення для помідорів: що покласти в лунки при висадці розсади

Настає час висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт. Цей процес стає стресом як для рослин, так і для самих городників. Розсада довго приживається і викликає занепокоєння. Однак завдяки простому та ефективному підживленню розсада помідорів може швидко вкоренитися та піти у зріст.

Про те, що покласти в лунку до розсади помідорів, розповіли на YouTube-каналі Генеральский сад.

Для такого підживлення не потрібні ніякі приготування та марудні попередні процедури. Цей спосіб дуже простий, а ефект перевершить усі ваші сподівання.

Йдеться про таблетки глюконату кальцію. Достатньо покласти в кожну лунку лише половину таблетки цього препарату. Половину 500-міліграмової таблетки зариваємо під коріння рослини, а потім присипаємо коріння розсади землею. Після цього вже висаджену рослину рясно поливаємо.

Завдяки поливу, закопана таблетка починає поступово розчинятися, забезпечуючи помідорний кущик потрібними речовинами. Глюконат кальцію стимулює процес росту висадженої рослини, сприяє процесу фотосинтезу, а також регулює рівновагу клітинного соку. Завдяки такому підживленню висаджена розсада дуже швидко укорінюється і починає інтенсивно рости. До того ж, глюконат кальцію надає помідорам більше стійкості до різних хвороб і шкідників.

Через кілька тижнів після висадки розсади можна ще раз підгодувати молоду рослину ще однією половинкою таблетки глюконату кальцію. Для цього потрібно зробити невеликий бічний підкоп до висадженого кущика і знову закласти туди півтаблетки.

Нагадаємо, досвідчені городники назвали найкраще добриво для огірків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ