Today.ua

Надія Савченко оголосила сухе голодування

Нардеп Надія Савченко, яку Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою до 23 грудня 2018 року, знову оголосила про голодування. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Слідчі СБУ шантажують і тиснуть на народного депутата, вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті. В обмін на можливість бачитись з рідними, помічниками, поновити електронні ключі, відкрити рахунок у банку для реєстрації кандидатом у президенти України", – заявила нардеп.

Савченко заявила, що голодуватиме, допоки їй не забезпечать права і свободи згідно з Конституцією.

"Шкода моєму здоров’ю буде на совісті тих слідчих, які на мене тиснуть такими методами. Якщо пішли такі погрози на стадії слідства – то що буде далі? Зараз пішов прямий ультиматум: або адвокати підписують ознайомлення зі справою, або вони перекривають доступ до всього", – заявила політик на судовому засіданні.

Нагадаємо, у березні цього року Верховна Рада України позбавила Надію Савченко депутатської недоторканності і надала дозвіл на її затримання і арешт. У той же день слідчі СБУ затримали Савченко в парламенті. Її звинувачують у підготовці державного перевороту в Україні.

Раніше повідомлялося, що квартиру в якій живуть рідні Савченко частково арештували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ