Today.ua

Надія Савченко братиме участь у парламентських виборах

Народний депутат Надія Савченко, яку 16 квітня звільнили із СІЗО, планує балотуватися зі своєю партією до Верховної Ради на парламентських виборах. Про це розповіла заступник глави "Політичної платформи Надії Савченко" Тетяна Проторченко.

"Щодо політичної діяльності, якщо є політична сила, яка 2 роки тому задекларувала конкретні речі, представила суспільству свою програму, якщо Надія Вікторівна була обрана цією політичною силою як кандидат у президенти — на жаль, ми не змогли її зареєструвати, через усі ці перешкоди, які чинилися діючою системою. Якщо всі ці кроки вже зроблено — це означає, що ми будемо брати участь восени в парламентських перегонах. І ми сподіваємося на хороший результат", — заявила Проторченко.

Крім того, Надія Савченко планує наступного пленарного тижня повернутися до роботи в українському парламенті.

"Протягом цього року вся ця робота була досить ускладнена, особливо останні кілька місяців, коли її возили: то в Чернігівському СІЗО її тримали, то в Лук’янівському. Дуже часто через усі ці судові процеси, коли судді змінювалися, брали відвід, ми не мали можливості отримати доступу до неї як помічники. Тобто вона зараз отримає таку можливість", — сказала Проторченко.

Нагадаємо, нардепа Надію Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана звільнили з-під варти в залі Броварського міськрайонного суду Київської області, оскільки опівночі з 15 на 16 квітня закінчився термін їхнього утримання під вартою, який не було продовжено. Сама Савченко, коментуючи своє звільнення заявила, що “буде боротися за Україну”.

Як повідомлялося, Савченко і Рубану Генпрокуратра України в минулому році пред’явила звинувачення за цілою низкою статей кримінального кодексу. Зокрема, мова йшла про змову з метою насильницького повалення конституційного ладу і захоплення державної влади, про підготовку замаху на життя президента, депутатів парламенту, членів уряду за попередньою змовою групою осіб, а також про підготовку теракту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ