Today.ua

Над Донецьким аеропортом майорітиме український прапор, який “кіборги“ піднімали під кулями і снарядами, - Порошенко

20 січня відзначається День пам'яті захисників Донецького аеропорту.

242 дня незламності, 242 дня героїзму, 242 дня відданості. Україна назавжди запам'ятає безстрашних "кіборгів" - захисників Донецького аеропорту.

Президент України Петро Порошенко впевнений, що Україна звільнить Донбас і зможе відновити Донецький аеропорт, обороняючи який віддали свої життя українські воїни.

https://youtu.be/yXr9Y6ZjnWg

У неділю, 20 січня, на церемонії в Києві, присвяченій пам'яті загиблих під час оборони Донецького аеропорту українських воїнів, Порошенко сказав, що Україна ніколи не забуде героїчний подвиг "кіборгів".

"Відбудуємо аеропорт Донецька, і на його високій диспетчерській вежі завжди майорітиме український прапор, який "кіборги" піднімали знову і знову під кулями і снарядами. Аеропорт стане кращим, сучаснішим. Там злітатимуть і сідатимуть літаки звідусіль. І завжди будемо пам’ятати наших героїв", - сказав Порошенко.

Під час пам'ятних заходів і після завершення урочистої частини Петро Порошенко спілкувався з рідними загиблих "кіборгів" і тими, хто прийшов вшанувати пам'ять героїв.

https://youtu.be/A1-e8-sn4j4

У церемонії також взяли участь міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак та начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко.

Раніше Порошенко заявив, що Росія буде намагатися підірвати Україну зсередини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ