Today.ua

НАБУ завершило розслідування за фактами корупції в “Укроборонпромі“

Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України завершило розслідування фактів можливих неправомірних дій працівників НАБУ, відомості про яких містить листування, оприлюднене в сюжеті програми BIHUS.INFO. Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

Зазначається, що висновки розслідування були надані дисциплінарній комісії, яка прийматиме рішення про наявність в діях співробітника НАБУ складу дисциплінарного проступку.

У бюро зазначили, що вказане службове розслідування Управлінням внутрішнього контролю було розпочато 5 березня за ініціативою першого заступника директора НАБУ. На час його проведення директор НАБУ відсторонив від виконання посадових обов'язків трьох співробітників бюро, згаданих у дипломатичному листуванні, оприлюдненому журналістами, а саме: керівника Головного підрозділу детективів і двох детективів цього ж підрозділу.

"Про результати службового розслідування НВК також проінформує Державне бюро розслідувань і Національне агентство з запобігання корупції", - додали у відомстві.

Як відомо, журналісти програми “Наші гроші” провели розслідування щодо закупівлі контрабандних російських деталей українськими оборонними підприємствами за завищеними цінами. Фігурантами справи стали екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор, екс-співробітник “Укроборонпрому” Віталій Жуков та керівник фірми “Оптімумспецдеталь” Андрій Рогоза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ