Today.ua

НАБУ закрило справу про незаконне збагачення Ляшка

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження про можливе незаконне збагачення лідера Радикальної партії та кандидата в президенти Олега Ляшка. Про це з посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомляють українські ЗМІ.

Зазначається, що справу було закрито на підставі рішення Конституційного суду, який скасував кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Як відомо, справа стосовно Ляшко розслідувалася за частиною 3 статті 368-2 Кримінального кодексу з березня 2017 року.

Згідно з декларацією Ляшка, у власності політика є житловий будинок площею 357,1 кв.м та земельна ділянка площею 6 539 кв.м у Козині Київської області, кілька земельних ділянок у Княжичах, офіс та квартира у Києві площею 182,80 та 95,5 кв.м відповідно. Дружина Ляшка задекларувала садовий будинок площею 296 кв.м та земельну ділянку 605 кв.м. Крім того, вона орендує частину будинку 75,4 кв.м.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження, відкрите за фактом можливого незаконного збагачення на суму в розмірі 26 млн гривень колишнього першого заступника керівника Адміністрації президента Андрія Портнова.

В рамках виробництва розслідувався факт отримання Андрієм Портновим в період з липня 2011 року по 31 грудня 2013 року незаконних виплат на загальну суму 26 млн гривень.

Справа була закрита у зв’язку з рішенням Конституційного Суду про неконституційність залучення до відповідальності посадовців за незаконне збагачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ