Today.ua

НАБУ відкрило кримінальну справу проти Порошенка і його близького соратника

Кримінальне провадження щодо розслідування дій п'ятого президента України Петра Порошенка та колишнього очільника МЗС Павла Клімкіна за вимогою суда внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це повідомили у прес-службі Національного антикорупційного бюро України.

Зазначається, що 15 липня 2019 року до НАБУ надійшла заява від особи, ім'я якої не розголошують, про кримінальні правопорушення, вчинені Клімкіним і Порошенком. Однак НАБУ її проігнорувало та не внесло відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Через місяць, 15 серпня, Солом'янський райсуд Києва визнав НАБУ безпідставно бездіяльним і зобов'язав розпочати кримінальне провадження щодо міністра закордонних справ Павла Клімкіна та п'ятого президента України Петра Порошенка.

У НАБУ визнали, що за рішенням суду зобов'язані внести до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення, вчинене ексміністром Павлом Клімкіним та п'ятим президентом Петром Порошенком. Рішення суду оприлюднили 21 серпня, а вже 23 серпня детектив НАБУ вніс зазначені відомості до реєстру.

Раніше також повідомлялось, що НАБУ відкрило справу проти Михайла Поплавського через те, що він приховував будинок площею понад 1 тис. кв. метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ