Today.ua

На Волині у ДТП постраждав коп, який переслідував правопорушника

У суботу ввечері, 2 березня, в селі Тростянець Ківерцівського району сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів «BMW X5», за кермом якого перебував 42-річний житель Луцького району, та службового автомобіля місцевого відділу поліції «Isuzu D-Max». Про це повідомляє відділ комунікації Волинської області.

У ДТП постраждав 43-річний інспектор сектору реагування патрульної поліції, механічні ушкодження отримали обидва транспортні засоби.

Повідомляється, що екіпаж поліції під час здійснення патрулювання на автодорозі в селі Тростянець виявив автомобіль «BMW X5», який, порушуючи правила обгону, створював аварійну ситуацію та наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

Правопорушник не виконав законну вимогу поліцейських про зупинку й продовжив свій рух.

Під час переслідування водій-правопорушник, не увімкнув покажчик повороту, здійснив поворот ліворуч, та допустив дорожньо-транспортну пригоду, в якій постраждав 43-річний інспектор сектору реагування патрульної поліції.

Правоохоронця госпіталізували до районну лікарню.

Освідування на вміст алкоголю в крові засвідчило, що водій не перебував у стані сп’яніння.

За фактом ДТП слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше на Волині сталася ДТП за участю авто під керуванням колишнього очільника карного розшуку м. Луцька. В результаті аварії загинули дві людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ