Today.ua

На телеканалі Порошенка проведуть перевірку через “посягання на честь“ Зеленського

На телеканалі п'ятого президента України Петра Порошенка "Прямий" проведуть позапланову перевірку через "посягання на честь глави держави". Відповідну перевірку на "Прямому" призначила Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

За даними Нацради, перевірку буде проведено через слова ведучого, в яких нібито містилося "посягання на честь і гідність президента України Володимира Зеленського".

"До Нацради надійшло звернення громадянки Касьяненка зі скаргою на дії і слова ведучого телеканалу "Прямий" Сергія Пояркова, який, на думку заявника, "зазіхає на честь і гідність президента України Зеленського, ображає його сім'ю, окремих персонажів, етноси і держава, вживає нецензурну лайку". Моніторинг зафіксував цю трансляцію і певні висловлювання, і пропонується призначити позапланову перевірку", - заявила в ході засідання перша заступник голови регулятора Ольга Герасим'юк.

В Нацраді наголосили, що мова йде не тільки про слова ведучого, а й про зміст всієї передачі загалом, в ході якої нібито не були встановлені загальноприйняті етичні рамки.

"Нашому ринку пора дати сигнал про неприпустимість багатьох речей. Я тут бачу не тільки політичні мотиви - мова йде про порушення всіх етичних стандартів професії. Мова йде не тільки про президента України - є ознаки образи, що наноситься всій країні, і дуже негативно впливає на створення її іміджу в міжнародному співтоваристві", - заявила Герасим'юк.

Нагадаємо, перед боєм курантів на телеканалі "Прямий" замість традиційного звернення глави держави показали п'ятого президента України Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ