Today.ua

На Сумщині викрили підпільний нафтопереробний завод

На території Охтирського району, що на Сумщині, правоохоронці викрили підпільне нафтопереробне підприємство. Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС Сумської області.

Група зловмисників займалася незаконним виготовленням бензину та дизельного пального, та реалізовувала свою продукцію як юридичним, так і фізичним особам через мережі АЗС. При цьому, зловмисники не сплачували акцизний податок.

Під час обшуку на підприємстві вилучили 140 тонн пального та промислове нафтопереробне обладнання. Вартість конфіскованих паливно-мастильних матеріалів оцінили у 4,6 млн. гривень. Орієнтовна вартість обладнання - 2,8 млн грн.

Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

[gallery size="medium" link="file" td_select_gallery_slide="slide" ids="20532,20533,20534"]

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності. Зразки невідомої сировини відправлені на експертизу.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали зловмисників, які виманювали гроші у працівників державних органів та комерційних структур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ