Today.ua

На Реву подали до суду за образи на адресу жителів Донбасу

На очільника Міністерства соціальної політики Андрія Реву подали до суду за образу на адресу жителів окупованого Донбасу. Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Повідомляється, що суд отримав два позови проти Реви після його інтерв'ю ВВС 26 квітня 2019 року, в якому міністр, на думку позивачів, допустив висловлювання, що дискримінують і принижують гідність жителів ОРДЛО за територіальною ознакою.

"Серед вимог позову - визнати дії міністра протиправними і зобов'язати його утриматися від подібних висловлювань. Зараз досліджуються матеріали позовів та вирішується питання про відкриття провадження", - йдеться в повідомленні суду.

Як відомо, 26 квітня журналістка Ольга Мальченко опублікувала в своєму Facebook сюжет для BBC, в якому міністр соцполітики Андрій Рева коментує ситуацію з виплатою пенсій на окупованих територіях.

“Всі, хто були проукраїнські, – все виїхали. А той, хто хоче отримувати дві пенсії, там і тут, нехай потерпить. Мені не шкода нікого, абсолютно, чесно скажу. Мені шкода тих солдатів і офіцерів, які загинули там за цю мразь”, – сказав міністр.

На тлі цієї заяви лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявила, що вимагає негайної відставки міністра Андрія Реви з посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ