Today.ua

На Прикарпатті блискавка влучила у зупинку та вбила трьох людей

У п'ятницю ввечері, 21 червня, правоохоронці отримали повідомлення про нещасний випадок, який стався у с. Беньківці Рогатинського району Івано-Франківської області. Про це повідомляє відділ комунікацій місцевої поліції.

Поліцейськими було встановлено, що під час грози блискавка влучила у металеву зупинку громадського транспорту, внаслідок чого загинули троє чоловіків, 1954, 1963 та 1985 року народження, які з Львівської області приїхали до родичів.

Крім того, травми отримали дві місцеві мешканки, яких було госпіталізовано до лікарні при свідомості.

Одна із потерпілих, яка стояла трохи далі від інших, пояснила, що ударом її відкинуло на землю, а коли жінка піднялася на ноги, то чоловіки ознак життя не подавали.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією згідно ст. 115 ККУ, тобто "умисне вбивство".

Зазначимо, що згідно попередження метеорологів, протягом доби 21 червня по на Івано-Франківщині очікувалися грози, град, шквалистий вітер 17-22 м/с, а також дощ 1-го рівня небезпечності.

Як раніше повідомляв Today.ua, у селі Джурин Чортківського району на Тернопільщині під час грози до приміщення кухні, де перебувало семеро людей, залетіла кульова блискавка та вибухнула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ