Today.ua

На Миколаївщині затримали рецидивістів, які викрадали термінали iBox з магазинів

У п'ятницю, 10 травня, співробітники Управління карного розшуку Миколаївської області отримали інформацію, що вночі двох раніше судимих за вчинення ряду тяжких злочинів жителів Миколаєва та Вознесенська збираються вчинити злочин у Вознесенському районі. Оперативники перекрили місцевість та почали очікувати зловмисників. Про це повідомляє відділ комунікацій місцевої поліції.

Спочатку злодії викрали термінал в с. Костянтинівка Арбузинського району. Вивезли його в поле, дістали гроші й відправились на наступну "справу".

Близько другої години ночі зловмисники проникли у магазин с. Олександрівка, та почали виносити термінал iBox, коли їх випадково побачили селяни. Злочинці кинули термінал, у якому знаходилося близько 10 тисяч гривень, вскочили в автомобіль Opel з номерами європейської реєстрації та почали втікати, збивши одного з поліцейських.

Оперативники близько півгодини переслідували злочинців, які прямували до Южноукраїнська. Затримати втікачів розшуківцям допомагали група швидкого реагування патрульної поліції Южноукраїнська та поліція охорони, співробітники якої отримали виклик про спрацювання сигналізації в обох крамницях.

Під час погоні був пошкоджений службовий автомобіль правоохоронців.

Затримані 21-го та 26-ти років народження, на рахунку яких налічується більше 30 подібних епізодів, раніше вже неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення розбоїв, грабежів, крадіжок та хуліганських дій. Зазвичай вони працювали в масках та рукавичках. Один із затриманих позиціонує себе, як особа, наближена до "смотрящего" за Миколаєвом.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=42&v=GDE0MugLBxM

Із авто чоловіків вилучили металеві прути, ломи, кувалди та інші речові докази.

Затриманим інкримінується крадіжка (ч. 3 ст. 185 КК України) та замах на вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням у приміщення, що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 185 КК України), й загрожує до шести років ув’язнення.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2H7ojk7rqHc

Також вирішується питання щодо внесення у ЄРДР відомостей стосовно спричинення тілесних ушкоджень правоохоронцеві, який не зазнав значних травмувань, та після надання медичної допомоги лікуватиметься амбулаторно.

Нагадаємо, у Львові “рецидивіст” поцупив скриньку з пожертвами для хворої дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ